Голова Укравтодору йде у відставку

Голова Укравтодору йде у відставку

Оновлено
Укрінформ
Голова Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодору) Славомір Новак подав заяву про відставку.

Про це повідомляє пресслужба Укравтодору у Facebook.

“Славомір Новак, керівник Державного агентства автомобільних доріг України: «Ще кілька тижнів тому у зв’язку із закінченням 3-річної каденції, новою пропозицією, яку отримав, та особистими планами я прийняв рішення про завершення своєї роботи на посаді керівника Укравтодору”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: НАЗК направило до суду адмінпротокол на керівника Укравтодору Новака

Зазначається, що відповідну заяву керівник Укравтодору подав Прем'єр-міністру України Олексію Гончаруку.

Новак зазначив, що отримав велике задоволення від “результатів, яких вдалося досягти в Україні”.

“Лише за три роки ми створили стабільне джерело фінансування (Дорожній фонд) та провели децентралізацію доріг, покращили використання існуючих кредитних ліній від МФО. Ці кроки збільшили довіру міжнародних фінансових інституцій до України, свідченням чого є отримання нової кредитної лінії мінімум на 900 млн євро та отримання першого в історії України гранту від ЄС на будівництво доріг, що відкрило можливість залучати таку допомогу у подальшому”, - прозвітував він.

“За цей час ми створили перший середньостроковий план розвитку галузі 2018-2022, на його основі підготували оновлену програму 2020-2024, розробили стратегію розвитку територіальних доріг, впровадили технологію бетонних доріг, усі тендери перевели на PROZORRO”, - додав Новак.

За його словами, покладений в основу розвитку мережі маршрутний принцип дозволив завершити перший етап пріоритетного проекту GO Highway, який минулого року було включено до європейської мережі TEN-T.

Новак запевнив, що у подальшому готовий допомагати прем’єр-міністру і наступному керівнику Укравтодору, оскільки “розпочаті зміни потребують подальшого продовження”.

Як повідомлялося, раніше міністр інфраструктури України Владислав Криклій в інтерв’ю журналу “Фокус” зазначив, що керівник Державного агентства автомобільних доріг України Новак сам піде з посади.

Новак обіймав посаду голови Укравтодору з 2016 року. У 2011-2013 роках він був міністром транспорту і водного господарства Польщі.

Як повідомялось, Новак обіймав посаду голови Укравтодору з 2016 року. У 2011-2013 роках був міністром транспорту і водного господарства Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-