Позов Коломойського про повернення ПриватБанку: суд призначив дату наступного засідання

Позов Коломойського про повернення ПриватБанку: суд призначив дату наступного засідання

Укрінформ
Господарський суд Києва продовжить розгляд позову ексакціонерів Приватбанку Ігоря Коломойського і Triantal Investments Ltd про визнання недійсним договору купівлі-продажу цього банку між Міністерством фінансів і особами, які були на той момент його акціонерами, вже 1 жовтня.

Про це сказав начальник управління претензійно-позовної діяльності Юридичного департаменту НБУ Віктор Григорчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сторони виступили із своїми доповідями. Свою доповідь озвучив і Національний банк України. Повернення акцій попередньому власнику відповідно до закону "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" є неможливим. Наступне судове засідання планується провести 1 жовтня 2019 року о 14:00", - сказав Григорчук.

Він зазначив, що наступне судове засідання теж проходитиме в закритому режимі.

Читайте також: Суд почав розгляд позову Коломойського про повернення ПриватБанку

"Сьогодні на судовому засіданні було озвучено пропозицію, що було б добре відкрити його, оскільки це судове засідання викликає суспільний інтерес. Суддя прийняла рішення, що судові засідання будуть в закритому режимі, і тільки після переходу до судових дебатів вона повернеться до питання можливості відкриття судового засідання", - сказав Григорчук.

Як повідомляв Укрінформ, Господарський суд Києва сьогодні, 24 вересня, розпочав розгляд позову ексакціонерів ПриватБанку Ігоря Коломойського і Triantal Investments Ltd про визнання недійсним договору купівлі-продажу цього банку від 21 грудня 2016 року між Міністерством фінансів і особами, які були на той момент його акціонерами. Засідання суду розпочалось о 10:30 в закритому режимі.

ПриватБанк був націоналізований у грудні 2016 року. 18 квітня Окружний адмінсуд Києва визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку. НБУ, Мінфін і ПриватБанк подали апеляцію. Окружний адміністративний суд міста Києва 18 квітня ухвалив чергове рішення щодо процедури націоналізації ПриватБанку у справі №826/13813/17, яким повністю задовольнив позов підконтрольної колишньому акціонеру ПриватБанку Ігорю Коломойському кіпрської компанії Triantal Investments Ltd. Зокрема, задоволені вимоги позивача у частині скасування рішення Національного банку від 13 грудня 2016 № 105, яким визначено перелік пов'язаних з ПриватБанком фізичних та юридичних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-