Справу про розтрату директора Запорізького комбінату передали в Антикорупційний суд

Справу про розтрату директора Запорізького комбінату передали в Антикорупційний суд

Укрінформ
Запорізький апеляційний суд надіслав матеріали справи стосовно директора ЗТМК в апеляційну палату Вищого антикорупційного суду України.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив прокурор п'ятого відділу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Вадим Сидоренко.

«Минулого тижня справу дійсно передали в Антикорупційний суд України. Поки що у нас немає інформації про те, що вона вже надійшла і призначена дата (засідання - ред.). Після початку роботи ВАКС (з 5 вересня - ред.) Запорізький апеляційний суд не може розглядати цю справу й автоматично має її передати в Антикорупційний суд для належного розгляду», - зазначив Сидоренко.

Він наголосив, що в САП вважають вирок незаконним.

«Були всі підстави для самовідводу суду. Двічі заявляли відвід. Вважаємо, що незаконний склад суду прийняв це рішення. У зв'язку з цим ми вимагаємо скасувати вирок. Вважаємо, що Антикорупційний суд має дати належну оцінку справі», - сказав прокурор.

Читайте також: Суд зняв заборону Рожковій брати учать у засіданнях правління Нацбанку

Сидоренко уточнив, що рішення запорізького суду не відповідає тим обставинам, які були встановлені в ході досудового розслідування, і фактично дублює текст виступу адвокатів у судових дебатах.

«Є численні процедурні порушення», - підсумував Сидоренко.

На сайті Запорізького апеляційного суду зазначено, що розгляд апеляції планувався сьогодні об 11:00.

Як повідомлялося, директора Запорізького титано-магнієвого комбінату Володимира Сивака звинувачували в розтраті коштів у сумі 492 млн грн. Однак суд не знайшов доказів його провини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-