Медіахолдинг UMH Курченка передали в управління АРМА

Медіахолдинг UMH Курченка передали в управління АРМА

Укрінформ
Печерський райсуд столиці передав майнові та корпоративні права групи "Український Медіа Холдинг" в управління Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління корупційними активами.

Відповідною ухвалою від 9 вересня поточного року було задоволено клопотання Генпрокуратури.

“Слідчий суддя ухвалив: клопотання — задовольнити. Передати Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів для здійснення заходів з управління ними ... активи, на які у кримінальному провадженні № 12013220540000400 накладено арешт, та визнані речовими доказами”, - йдеться у резолютивній частині рішення суду.

У мотивувальній частині зазначається, що 20 серпня до суду надійшло клопотання начальника управління Генпрокуратури Костянтина Кулика, у якому він просив передати в управління АРМА активи, які були арештовані у рамках кримінальної справи про створення експрезидентом Януковичем злочинної організації.

Як вказав прокурор, члени злочинної організації легалізували привласнені грошові кошти та інше майно, здобуте внаслідок вчинення зазначених злочинів шляхом проведення низки удаваних, безтоварних фінансово-господарських операцій через підконтрольні суб`єкти підприємницької діяльності з ознаками фіктивності, а також через підконтрольних осіб і банківські установи - АТ “Брокбізнесбанк” та ПАТ “Реал Банк”, з метою приховання джерел походження коштів, їх кінцевих вигодонабувачів та фактичних власників.

Читайте також: Луценко вважає, що медіахолдинг Курченка UMH підлягає конфіскації

У клопотанні зазначалося, що у 2013 році з метою легалізації коштів було придбано акції UMH Group. Частину коштів у розмірі 246,1 млн доларів було сплачено TriLado Enterprise Inc. за рахунок отриманих злочинним шляхом коштів, що надійшли з рахунків підприємств, підконтрольних злочинній організації.

Іншу частину коштів на здійснення угоди у розмірі 160 млн доларів одержано за рахунок кредиту, наданого АТ “Укрексімбанк” для підконтрольного злочинній організації ТОВ “Ветек Медіа Інвест”.

За вказаним кредитним договором банк надав позичальнику грошові кошти шляхом відкриття невідновлювальної мультивалютної кредитної лінії з лімітом, еквівалентним 160 млн. дол. США, з терміном погашення до 27.10.2022.

Прокурор просив арештувати корпоративні права ТОВ “Твоя преса”, ТОВ “Видавничий Дім Український Медіа Холдінг”, ТОВ “Радіогрупа”, ТОВ “ТРК “Киевские ведомости”, ТОВ “Телерадіокомпанія “Пілот-Україна”, ТОВ Телерадіокомпанія “Золоті Ворота”, ТОВ “Радіо-Автотов”, “Телерадіокомпанія “Форум”, ТОВ “Радіо “Довіра”, ТОВ “Кулінарний канал”, ТОВ “КИЇВ-Пресс”, ТОВ “Запоріжжя медіа”, ТОВ “ТРК “Донецьк ФМ”, а також інші компанії медіахолдингу.

Як повідомляв Укрінформ, за даними ГПУ, бізнесмен з оточення колишнього президента-втікача Віктора Януковича Сергій Курченко є активним учасником злочинної організації, що завдала державі збитків на суму понад 14 мільярдів гривень. За даними прокуратури, Курченко з лютого 2014 року переховується в Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-