Цьогоріч антирейдерська комісія Мін'юсту зареєструвала 2600 скарг

Цьогоріч антирейдерська комісія Мін'юсту зареєструвала 2600 скарг

Укрінформ
Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Міністерства юстиції України з початку року зареєструвала 2600 скарг.

Про це в інтерв’ю виданню “Agravery.com” розповів директор департаменту державної реєстрації та нотаріату Владислав Власюк.

“Загалом з початку року було зареєстровано 2600 скарг, з початку червня 1 181 скаргу. Щодо регіонів, то я б сказав, що агрорейдерство – Черкащина, Кіровоградщина, Миколаївщина, Херсонщина. Я не кажу, що там більше рейдерства. Я кажу, що там більше взагалі роботи Агроштабам, бо більше земельних ділянок, більше агробізнесу. І, відповідно, більше виникає різних ситуацій, які в тому числі вирішуються штабами”, - зазначив Власюк, відповідаючи на запитання, аграрії яких областей найбільше скаржаться до комісії.

Водночас він уточнив, що “по 30% скарг, які надходять” комісія відмовляє у початку провадження.

“Значна частина відмов за формальними ознаками, неправильно поданими пакетами документів. Невідповідні реквізити, не зазначені деякі обов’язкові елементи скарги у самій скарзі, неналежним чином оформлені копії документів. Вони повинні бути обов’язково засвідчені. Вони йдуть як додатки до скарги”, - розповів Власюк.

За його словами, нещодавно Кабінет міністрів вніс зміни до постанови, яка регулює розгляд справ антирейдерською комісією.

“І в нас тепер є обов’язок комунікувати зі скаржником з приводу виявлених формальних недоліків скарги. Я вважаю, що це було абсолютно правильно. Відповідно ми очікуємо, що відсоток вимушених, по суті, відмов за формальною ознакою буде зменшуватися”, - розповів Власюк.

Читайте також: Суд розгляне по суті справу за позовом профспілки аеропорту “Бориспіль” до Кабміну

Як повідомлялося, 4 вересня 2019 року Кабмін ухвалив постанову № 831 “Про внесення змін до Порядку розгляду скарг у сфері державної реєстрації”, яка має спростити процедуру подання скарги до Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Міністерства юстиції України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-