Президент підписав закон про зменшення тиску на бізнес

Президент підписав закон про зменшення тиску на бізнес

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України щодо зменшення тиску на бізнес".

Відповідна інформація оприлюднена на сайті Верховної Ради.

"23.09.2019 - повернуто з підписом від Президента", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України щодо зменшення тиску на бізнес" 18 вересня.

Цим документом, зокрема, декриміналізується фіктивне підприємництво: ухвалений закон виключає з Кримінального кодексу статтю 205, відповідно до якої визначалося кримінальне покарання за створення або придбання суб'єктів підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності або здійснення заборонених видів діяльності.

Фіктивне підприємництво каралося штрафом від 30 тисяч до 60 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (НМДГ), тобто від 510 тис. грн до 1 млн 20 тис. грн, або арештом до півроку чи обмеженням волі до двох років. За повторне порушення штраф становив від 50 тисяч до 100 тисяч НМДГ (від 850 тис. грн до 1,7 млн грн).

Читайте також: Зеленський закликає українців повідомляти про корупцію на "гарячу лінію" НАБУ

Законом також передбачено підвищити розмір сум фактичного ненадходження до бюджету податків, зборів та інших обов'язкових платежів для встановлення наявності ознак складів кримінальних правопорушень, передбачених ст. 212 Кримінального кодексу України.

Авторами закону є група народних депутатів із фракції "Слуга народу". Президент визначив його як невідкладний.

Цей закон набуває чинності наступного дня після його опублікування в найближчому номері парламентської газети "Голос Україні".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-