Розтрата 8,6 мільйона: САП направила до суду справу ексдиректора “Центргазу”

Розтрата 8,6 мільйона: САП направила до суду справу ексдиректора “Центргазу”

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до Вищого антикорупційного суду справу відносно колишнього директора держпідприємства “Центргаз” ВАТ “Кіровоградгаз”, який обвинувачується у розтраті 8,6 млн грн.

Про це інформує пресслужба відомства.

“Спеціалізована антикорупційна прокуратура за результатами розслідування Управлінням спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури та НАБУ до Вищого антикорупційного суду скерувала обвинувальний акт стосовно колишнього директора ДП "Центргаз" ВАТ "Кіровоградгаз", який обвинувачується у розтраті коштів вказаного підприємства, вчиненому групою осіб за попередньою змовою, в особливо великому розмірі”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у 2017 році директор ДП "Центргаз" ВАТ "Кіровоградгаз", перед своїм звільненням із займаної посади, уклав із одним із суб’єктів господарювання договір купівлі-продажу газу на умовах, які спричинили розтрату коштів очолюваного ним підприємства.

Читайте також: НАБУ оголосило про завершення розслідування розтрати 89,6 мільйона "Центрогазу"

Зокрема, очільник держпідприємства створив штучну кредиторську заборгованість перед контрагентом, що стало підставою для стягнення з підприємства 8,6 млн грн передоплати за договором купівлі-продажу газу, як пені за невиконання договірних умов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-