У

У "Антонові" кажуть, що інтерес до Ан-178 є навіть на рівні льотного складу

Фото
Укрінформ
Український транспортний літак з турбореактивними двигунами Ан-178 пройшов цикл заводських льотно-конструкторських випробувань, а під час імпортозаміщення деталей російського виробництва проводяться спеціальні випробування.
Про це в коментарі Укрінформу розповів провідний інженер з льотних випробувань ДП "Антонов" Микола Федоренко.

"Наше підприємство провело цикл заводських льотно-конструкторських випробувань, у ході яких оцінили всі характеристики літака. Але оскільки він зроблений з використанням російських складових, то зараз багато напрацювань проводиться для імпортозаміщення вітчизняними та західними аналогами. Деталі ці повністю аналогічні, виконуються за технічними завданнями на цей літак", - сказав Федоренко.

Він уточнив, що під час імпортозаміщення деталей проходять окремі випробування.

"Ми готові до сертифікаційних випробувань, коли відбудеться повне імпортозаміщення. Літак використовується і продається тоді, коли виконано весь комплекс сертифікаційних випробувань і отримані сертифікати на літак", - вказав провідний інженер з льотних випробувань ДП "Антонов.

На його думку, Ан-178 може бути цікавий Туреччині для використання Збройними силами.

"Наш літак дуже може вписатися в лінійку літаків Збройних сил Туреччини під час заміни деяких, скажімо так, ветеранських літаків. Підходили пілоти інших ВВС, турецькі пілоти зі складу збройних сил і поліції зокрема. Зацікавив їх наш літак, запитували про льотні характеристики, як керується. Є інтерес на рівні льотного складу ", - сказав Федоренко.

Читайте також: Ан-178 зацікавив вже більш як десять країн - Кривонос

Як повідомлялося, сьогодні стенд ДП "Антонов" і літак Ан-178 оглянули міністри внутрішніх справ Туреччини України Сулейман Сойлу і Арсен Аваков. Також в ході фестивалю-виставки Teknofest 2019 Стамбулі пройшли двосторонні переговори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-