Уряд має прискорити економічне зростання - Зеленський підписав указ

Уряд має прискорити економічне зростання - Зеленський підписав указ

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський підписав указ “Про невідкладні заходи щодо забезпечення економічного зростання, стимулювання розвитку регіонів та запобігання корупції”.

Відповідний документ №713/2019 опублікований на сайті глави держави.

Президент постановив Кабміну передбачити під час доопрацювання проєкту закону про Державний бюджет України на 2020 рік відповідно до обґрунтованих потреб кошти на здійснення заходів, спрямованих на стимулювання економічного зростання, підвищення соціальних стандартів, розвиток гірських територій українських Карпат, а також збільшення обсягу коштів Державного фонду регіонального розвитку.

Окрім того, Президент постановив Кабміну розробити та внести на розгляд Верховної Ради законопроєкти про обіг земель сільськогосподарського призначення, про легалізацію грального бізнесу, про внесення змін до деяких законів України щодо упорядкування видобутку бурштину, про засади адміністративно-територіального устрою України, про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення законодавства про місцеві вибори тощо.

Окрім того, Зеленський постановив Кабміну вжити заходи щодо підготовки об'єктів паливно-енергетичного комплексу України до осінньо-зимового періоду 2019/2020 року та його проходження, а також забезпечення готовності регіонів до осінньо-зимового періоду 2019/2020 року та здійснення постійного моніторингу.

Також необхідно вжити заходи щодо забезпечення підготовки об'єктів великої приватизації для приватизації, продажу на електронних аукціонах об'єктів малої приватизації у кількості понад обсяги продажів, проведених упродовж І півріччя 2019 року.

Читайте також: Рада скасувала податок на інвестиції. Гончарук назвав "плюси"

Цим же указом Зеленський рекомендував Національному банку України “опрацювати в установленому порядку механізми, спрямовані на зменшення кредитних ставок комерційних банків з метою підвищення рівня доступності кредитування бізнесу та здешевлення вартості іпотечних кредитів”.

Зазначається, що указ набирає чинності з дня опублікування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-