У держбюджет на виплату пенсій заклали 172,6 мільярда

У держбюджет на виплату пенсій заклали 172,6 мільярда

Укрінформ
У проєкті державного бюджету на 2020 рік закладено на виплату пенсій та покриття дефіциту Пенсійного фонду України 172,6 млрд грн.

Про це в коментарі Укрінформу повідомила заступниця голови правління Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко.

"172,6 млрд грн передбачено в проєкті державного бюджеті на 2020 рік. Це ті видатки, які спрямовуються на пенсійні виплати, які йдуть за джерелом з державного бюджету, а також та частинка, яка буде на покриття дефіциту Пенсійного фонду, як це передбачено бюджетним кодексом і нашим законом про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування", - розповіла Ковпашко.

Вона пояснила, що ця сума закладена в проєкті бюджету як складова частина доходу Пенсійного фонду, що має бути спрямований на виплату пенсій.

"За правилами складання проєктів бюджету видатки формуються на підставі тих нормативно-правових актів, які діють на час складання бюджету. Тобто ми туди закладали всі ті витрати, які мають бути проведені у 2020 році на підставі діючих нормативно-правових актів. Якщо будуть ухвалені інші нормативно-правові акти, то, відповідно, буде необхідність вносити зміни до бюджету, визначаючи і джерело для покриття таких додаткових видатків", - зазначила Ковпашко.

Читайте також: Маркарова розраховує на додатковий ресурс у бюджеті-2020 для соціальної сфери

Як повідомляв Укрінформ, 15 вересня Кабінет міністрів подав до Верховної Ради проєкт державного бюджету на 2020 рік.

У п’ятницю, 20 вересня, на пленарному засіданні Верховної Ради України міністр фінансів Оксана Маркарова представила проєкт закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-