Рада скасувала податок на інвестиції. Гончарук назвав

Рада скасувала податок на інвестиції. Гончарук назвав "плюси"

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання інвестиційної діяльності в Україні".

Закон підтримали 272 народних депутатів при мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як ідеться в пояснювальній записці, метою закону є поліпшення інвестиційного клімату України за окремими напрямами, обраними внаслідок комплексної оцінки відповідності законодавства України кращим світовим практикам, описаним Групою Світового банку у методології рейтингу Doing Business.

Закон спрямований на усунення юридичних прогалин, а також впровадження в правову систему України інноваційних правових інструментів. Зокрема, у сфері захисту прав акціонерів передбачено відповідальність посадових осіб акціонерного товариства за збитки, завдані правочином із заінтересованістю, укладеним на неринкових умовах, згода на вчинення якого була надана мажоритарним акціонером або призначеними ним особами.

У сфері будівництва, зокрема, скасовується обов’язок сплати пайового внеску у розвиток інфраструктури населеного пункту.

Передбачається, що внаслідок прийняття закону буде досягнуто зниження кількості порушень прав міноритарних акціонерів; зниження вартості кредитних ресурсів; зменшення витрат, пов'язаних з будівництвом житлових та нежитлових об'єктів; підвищення якості правосуддя в господарських справах, скорочення строку розгляду господарських спорів; збільшення кількості товариств з обмеженою відповідальністю, що діють на підставі модельного статуту.

Читайте також: Рада ухвалила закон, який закріплює добровільність використання стандартів в Україні

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук стверджує, що ухвалення законопроєкту щодо скасування пайового внеску є позитивним кроком до поліпшення бізнес-клімату в Україні.

"Це однозначно позитивний крок для залучення іноземних інвестицій та поліпшення бізнес-клімату в Україні", - зазначив він у Facebook.

Він наголосив, що парламент підтримав законопроєкт № 1059, над яким він сам та команда BRDO (Офіс ефективного регулювання - ред.) працювали останні чотири роки.

"Сьогодні законодавство дає можливість місцевій владі "на свій розсуд" вирішувати, скільки має заплатити пайового внеску забудовник — 10% чи не платити взагалі. Ми ці корупційні "договірні пункти" прибираємо", - наголосив Гончарук.

За його словами, закон набуває чинності з 1 січня 2020 року. "До цього працюють чіткі правила — 0% для промисловості 2% для житлового будівництва, 4% для нежитлового", - додав Прем’єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-