Гончарук — про електронні чеки: Закон трохи обріс міфами, але “зради” немає

Гончарук — про електронні чеки: Закон трохи обріс міфами, але “зради” немає

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук наголосив, що у законопроєкті щодо реєстраторів розрахункових операцій (РРО) немає зради, а уряд зацікавлений у зменшенні тиску на підприємців.

Про це він повідомив у Facebook.

“Сьогодні ухвалений законопроєкт №1053-1 щодо реєстраторів розрахункових операцій. Він трохи обріс міфами й чутками. Тому перше — “зради” немає, ми реально зацікавлені тільки у зменшенні тиску на підприємців. До речі, відповідні законопроєкти парламент ухвалив кілька днів тому”, - зазначив Гончарук.

Друге, на що він звернув увагу, ухвалений “закон сприятиме детінізації”.

“Третє, для I-шої та II-ї групи ФОП нічого не зміниться. Бабуся, яка продає на ринку гарбузи, жодним чином не постраждає”, - повідомив Прем’єр-міністр.

Читайте також: Гончарук дав новому очільнику ФДМУ кілька тижнів, щоб розібратись із ситуацією

Він також додав, що застосування реєстраторів розрахункових операцій буде простішим і дешевшим. “Документ передбачає запровадження програмних РРО, які можуть використовуватись одночасно або замість класичного РРО. Ви маєте вибір. При цьому програмні РРО не потребуватимуть реєстрації у жодних Державних реєстрах”, - додав Гончарук.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада України ухвалила в другому читанні законопроєкт №1053-1 “Про внесення змін до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-