Оржель назвав умову, за якої Україна може розглянути газовий контракт із РФ

Оржель назвав умову, за якої Україна може розглянути газовий контракт із РФ

Укрінформ
Україна може розглянути контракт на постачання газу з Російської Федерації у разі, якщо Газпром запропонує ринкові ціни.

Про це на пресконференції у Києві повідомив міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Певний обсяг може бути розглянутий. Ми готові отримувати його на конкурентних засадах, це був би і ціновий сигнал. Але це питання консультацій між сторонами... Це все у руках ринку", - сказав Оржель.

За його словами, договір на постачання буде підписаний лише у разі, якщо це питання повністю вийде з політичної площини та стане лише економічним.

Як повідомляв Укрінформ, контракт на транзит російського газу через територію України закінчується 31 грудня 2019 року.

Єврокомісія підготувала свою позицію щодо порядку та умов здійснення транзиту російського газу територією України після 2019 року. Згідно з пропозицією ЄК, новий контракт на транзит газу має бути довготривалим – на 10 або більше років – і передбачати такі обсяги, які могли б зацікавити європейського інвестора з високою репутацією.

Читайте також: Росія готова підписати договір про транзит газу — Оржель

19 вересня 2019 року в Брюсселі відбувся черговий раунд переговорів під головуванням віцепрезидента Єврокомісії з питань Енергетичного союзу Мароша Шефчовича за участю делегацій Єврокомісії, України і Росії.

Наступні тристоронні газові переговори у форматі Україна — Європейська комісія — Російська Федерація відбудуться у 20-х числах жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-