Учасники газових переговорів домовилися зустрітися у 20-х числах жовтня

Учасники газових переговорів домовилися зустрітися у 20-х числах жовтня

Укрінформ
Тристоронні газові переговори у форматі Україна - Європейська комісія - Російська Федерація відбудуться у 20-х числах жовтня.

Про це на пресконференції повідомив міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми перебуваємо у процесі консультацій. Думаю, вони будуть досить активними з усіма сторонами. Ми дійшли до того, що у 20-х числах жовтня знову будемо за медіації європейської сторони проходити наступні консультації у рамках підписання договору на транспортування", - сказав Оржель.

Разом з тим, за його словами, Україна продовжує створення газового запасу на випадок припинення транзиту.

"Зараз обсяги більш як на 4 млрд кубометрів більші (порівняно з минулорічними на цю дату - ред.), у сховищах 19,6 млрд кубометрів газу. Планується, що на початок опалювального сезону у нас може бути 21 млрд кубометрів газу", - наголосив Оржель.

Читайте також: Росія готова підписати договір про транзит газу — Оржель

Як повідомляв Укрінформ, контракт на транзит російського газу через територію України закінчується 31 грудня 2019 року.

19 вересня 2019 року в Брюсселі відбувся черговий раунд переговорів під головуванням віцепрезидента Єврокомісії з питань Енергетичного союзу Мароша Шефчовича за участю делегацій Єврокомісії, України і Росії. До складу української делегації входять міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель та голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-