В Україні запрацювала система зважування вантажівок у русі

В Україні запрацювала система зважування вантажівок у русі

Фото
Укрінформ
Укравтодор запустив в тестовому режимі перші два майданчики у рамках реалізації пілотного проєкту зважування вантажівок в русі WiM.

Про це повідомляє пресслужба Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор) у Facebook.

"20 вересня 2019 року, Славомір Новак, керівник Державного агентства автомобільних доріг України та міністр інфраструктури України Владислав Криклій, презентували роботу перших 2-х (з 6-ти запланованих) майданчиків системи зважування вантажівок в русі", - йдеться у повідомленні.

Цей проєкт передбачає 6 обєктів на під’їздах до Києва. 

"Півтора тижні тому народні депутати прийняли у стінах ВР законопроект про впровадження габаритно-вагового контролю, контролю в русі. Власне, сьогодні ми демонструємо один з перших об`єктів пілотного проєкту впровадження комплексів зважування автомобілів у русі", - сказав Криклій.

Впровадження системи зважування вантажівок в русі дозволить звільнити українські дороги від транспортних засобів, які не дотримуються встановлених обмежень щодо допустимої маси вантажу та/або навантаження на вісь і є одним із головних чинників руйнування доріг.

"Ми впроваджуємо європейські механізми зважування вантажівок у русі, що передбачає цілодобовий моніторинг руху, автоматичну фіксацію ряду порушень правил дорожнього руху, а також отримання комплексної інформації про інтенсивність руху та склад транспортних потоків, необхідної для планування ремонтно-будівельних робіт", - сказав Новак.

Читайте також: На першій в Україні бетонній автотрасі наносять розмітку за новою технологією

Після завершення пілотного проєкту із застосуванням систем зважування вантажних автомобілів у русі за допомогою системи Weight in motion (WiM) на дорогах України буде встановлено від 100 до 200 майданчиків з такими ж системами.

“Наступними кроками Укравтодору, які базуватимуться на набутому досвіді та отриманих від системи WIM даних, буде розроблення програми поширення системи зважування в русі на мережі автомобільних доріг України (орієнтовно 100 – 200 майданчиків), що допоможе зберегти високі транспортно-експлуатаційні характеристики доріг, які були відремонтовані та побудовані за останні 4 роки”, - йдеться у повідомлення.

Зазначається, що в пілотному режимі в Україні працюватиме 6 майданчиків, які функціонуватимуть в режимі попереднього відбору транспортних засобів для зважування.

Як повідомляв Укрінформ, у 2017 році Міністерство інфраструктури України за підтримки Єврпоейського банку реконструкції та розвитку оголосило про початок реалізації проєкту зі встановлення систем WiM в Україні. У 2018 році був проведений міжнародний тендер на виконання робіт з проєктування, постачання та встановлення пілотної системи зважування в русі. Обсяг фінансування в рамках пілотного проєкту становив близько 5 млн доларів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-