Рада ухвалила зміни до законів про захист споживачів фінпослуг

Рада ухвалила зміни до законів про захист споживачів фінпослуг

Фото
Укрінформ
Верховна Рада у другому читанні та в цілому підтримала законопроєкт про внесення змін до законодавства щодо захисту прав споживачів фінансових послуг.

За ухвалення законопроєкту №1085-1 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав споживачів фінансових послуг" проголосували 309 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Засідання Верховної Ради України / Фото: Данііл Шамкін, Укрінформ

Як зазначається у пояснювальній записці, метою цього законопроєкту є створення належної системи захисту прав споживачів фінансових послуг, усунення прогалин та неузгодженостей в чинній системі нормативно-правового забезпечення захисту прав споживачів, в тому числі у Законі України «Про споживче кредитування».

Читайте також: Уряд передає проєкт бюджету в Раду, щоб почати дискусію - Маркарова

Документ пропонує надати уповноваженим органам право застосовувати заходи впливу до фінансових установ та інших суб’єктів господарювання, що надають фінансові послуги, і накладати на їхніх посадових осіб адміністративні стягнення.

Також запроваджуються однакові правила для банків та небанківських установ у сфері реклами фінансових послуг та надання інформації про них.

Крім того, пропонується розширити поняття загальних витрат за споживчим кредитом шляхом включення до нього всіх витрат споживача, у тому числі додаткових та супутніх послуг третіх осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-