ІТ-аудит митниці завершать до кінця року - Нефьодов

ІТ-аудит митниці завершать до кінця року - Нефьодов

Укрінформ
Державна митна служба до кінця року завершить ІТ-аудит та підготує стратегію щодо цифрової трансформації.

Про це під час Open Data Forum сказав голова Державної митної служби Максим Нефьодов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз ми перебуваємо на етапі ІТ-аудиту. Аудит повноцінно закінчиться до кінця року. До кінця року у нас буде стратегія щодо цифрової трансформації. Для митниці майже усе пов'язане з обробкою інформації. Інформаційні потоки визначають якість роботи всередині - виконання безпекових функцій, а також і для бізнесів та громадян", - сказав Нефьодов.

За його словами, у митниці є три точки контролю: обіг даних з міжнародними партнерами, блок фізичного контролю на кордоні, а також статистичний аналіз експорту та імпорту.

"Ми також подаємо законопроєкт з відкриття знеособлених даних на митниці. Ми хочемо відкривати усю інформацію - не порушуючи, звісно, комерційну таємницю", - відзначив Нефьодов.

Як повідомляв Укрінформ, 18 грудня 2018 року Кабінет міністрів прийняв рішення про утворення Державної податкової (ДПС) та Державної митної служб (ДМС) шляхом реорганізації Державної фіскальної служби шляхом поділу. 6 березня 2019 року уряд затвердив положення про ДПС і ДМС.

Читайте також: На "Новій митниці" проводять ІТ-аудит

8 травня 2019 року головою Державної податкової служби призначено переможця конкурсу Сергія Верланова.

У конкурсі на посаду голови Державної митної служби переміг перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов. Кабінет міністрів України 5 липня 2019 року призначив Нефьодова головою Державної митної служби, з 15 липня він приступив до виконання своїх обов'язків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-