Активне використання української ГТС дасть змогу знизити тариф на транзит — Оржель

Активне використання української ГТС дасть змогу знизити тариф на транзит — Оржель

Укрінформ
Активне використання інфраструктури української газотранспортної системи для транспортування російського газу на європейський ринок може дозволити знизити тарифи на його транзит.

Про це заявив міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель за підсумками тристоронніх переговорів щодо транзиту газу за участю Єврокомісії, України і Росії, що відбулись у Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Питання обсягів, питання щодо можливості постачання газу напряму в Україну і питання тарифів на постачання є взаємопов’язаними. Що більшими є обсяги транспортування, то меншим є тариф, тим більшою є можливість зменшити ціну газу для кінцевого споживача. Ми виходимо з того, що український напрямок є основним у даному разі для європейських ринків. Що краще використовуватиметься інфраструктура, тим меншим буде тариф, Насправді, цей момент дає можливість європейським споживачам отримати газ за меншою ціною", - зауважив український урядовець.

Читайте також: Київ і Москва мають знайти збалансоване рішення щодо обсягів транзиту газу – Шефчович

Він підкреслив, що Україна є надійним партнером у транспортуванні газу, і це може дозволити європейській стороні передати пов’язані з цим переваги у ціноутворенні безпосередньо кінцевим споживачам газу в країнах ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-