В Україні пропонують розмитнювати іноземні авто за різними ставками

В Україні пропонують розмитнювати іноземні авто за різними ставками

Укрінформ
У Міністерстві інфраструктури України готують законопроєкт щодо розмитнення іноземних автомобілів, у якому планують запровадити різні розміри платежу в залежності від віку авто.

Про це розповів заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк, повідомляє пресслужба відомства.

“Ми також пропонуємо розділити всі автомобілі з іноземною реєстрацією на дві категорії, до яких будуть застосовуватись різні ставки розмитнення. Перша категорія – це більш старі автомобілі, які вже перебувають на території України, до певного об’єму і до певного віку. До такої категорії ми пропонуємо встановити єдину ставку розмитнення, єдиний платіж. Таким підходом ми знімемо 80% проблеми. Друга категорія – більш нові автомобілі, які будуть розмитнюватись по спеціальній формулі”, - заявив Лавренюк.

Він додав, що відповідний законопроєкт необхідно внести на розгляд до Верховної Ради України вже до кінця року.

Читайте також: Рада підтримала законопроєкт, який може “вилікувати” дороги

Як повідомляв Укрінформ, 12 вересня на своєму засіданні парламент ухвалив законопроєкт відповідно до якого дія штрафів для власників нерозмитнених автомобілів на єврономерах призупиняється на 90 днів.

У 2018 році Верховна Рада ухвалила закони, що встановлюють пільговий термін (тимчасовий) розмитнення автомобілів і посилюють відповідальність громадян за використання автомобілів на єврономерах. Зокрема, за керування нерозмитненим автомобілем з іноземною реєстрацією з 22 серпня 2019 року запроваджувався штраф до 170 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-