В Україні за І півріччя значно зросла кількість потужностей

В Україні за І півріччя значно зросла кількість потужностей "зеленої" енергетики

Укрінформ
В Україні за січень-червень 2019 року встановили 1,6 ГВт нових потужностей "зеленої" енергетики, що майже вдвічі більше, ніж за весь 2018 рік.

Про це під час зустрічі з мером італійського міста Таранто Ріналдо Мелуччі розповів представник Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Костянтин Гура, повідомляє пресслужба агентства.

«Вітчизняний ринок «зелених» проектів активно розвивається. Лише за I півріччя цього року встановлено понад 1600 МВт нових потужностей «зеленої» електроенергетики. Це майже у 2 рази більше, ніж за весь 2018 рік», - наголосив Гура.

Він підкреслив, що Україна готова запропонувати іноземним інвесторам сприятливі законодавчі умови та значний ресурсний потенціал для ведення «зеленого» бізнесу. За словами представника Держенергоефективності, наразі актуальними є спільні проекти із вирощування біомаси та виробництва енергії не з газу.

«Переконаний, що розвиток співпраці має призвести до збільшення інвестицій в Україну та підвищення обсягів товарообігу між країнами», - підсумував Гура.

Читайте також: Сонячні електростанції: на даху – будь ласка, а в городі – ні-ні!

Як повідомлялось, у 2018 році встановлено 813 МВт нових потужностей, що генерують електроенергію з відновлюваних джерел. Із них 646 МВт потужностей - сонячні електростанції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-