Милованов: Треба, щоб кожен українець мав такі самі права, як агрохолдинг

Милованов: Треба, щоб кожен українець мав такі самі права, як агрохолдинг

Укрінформ
Люди, які мають землю, повинні отримувати за неї справжню ціну, яка визначається тим, що на цій землі виробляється.

Про це сказав міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тимофій Милованов на конференції щодо реформи управління земельними відносинами “Земля як фактор розвитку українського села”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми маємо зробити так, щоб люди, які мають землю, отримували за неї справжню ціну. Справжня ціна визначається тим, що на цій землі виробляється”, - сказав Милованов.

Він зазначив, що обіг землі вже існує.

Читайте також: Милованов пояснив, що є найкращим захистом від тіньових схем на ринку землі

“Нам потрібно зробити так, щоб українець мав такі самі права, як великий агрохолдинг. Мав таку саму можливість почати з 5 гектарів, потім взяти собі 500 гектарів, потім 5 тисяч, потім більше кращої землі”, - наголосив урядовець.

Він зауважив, що якщо немає права власності на землю, то люди не зможуть її придбати.

“Якщо немає права власності, то люди не можуть взяти дешевий кредит. Вони не можуть піти до банків і запустити свій бізнес. Вони не можуть успадкувати, передати цю землю. Ми знаємо про 200 тис. людей, які померли, і ця земля повернулася до держави, бо її не змогли передати”, - наголосив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський доручив Кабміну до 1 жовтня 2019 року подати у Верховну Раду законопроєкт про ринок земель сільськогосподарського призначення. Парламент має ухвалити його до 1 грудня.

Заборона на продаж земель сільськогосподарського призначення в Україні була запроваджена у 2001 році. З 2002 року мораторій неодноразово продовжувався. У грудні 2018-го Верховна Рада продовжила його до 1 січня 2020 року.

У серпні 2019 року Зеленський на українсько-турецькому бізнес-форумі у Стамбулі заявив, що Україна до кінця року проведе земельну реформу, щоб створити ринок землі на 40 млн га.

Президент Зеленський сьогодні під час виступу на конференції “Земля як фактор розвитку українського села”, заявив, що право на купівлю і продаж землі матимуть тільки українці та українські компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-