Уряд опублікував два документи про анбандлінг Нафтогазу

Уряд опублікував два документи про анбандлінг Нафтогазу

Укрінформ
Кабінет міністрів опублікував два документи від 18 вересня, що стосуються розділення НАК "Нафтогаз України" та виокремлення газотранспортної системи.

На Урядовому порталі опубліковано постанову №840 "Про відокремлення діяльності з транспортування природного газу та забезпечення діяльності оператора газотранспортної системи", а також розпорядження № 791-р"Питання управління акціонерним товариством “Магістральні газопроводи України”. 

Відповідно до документів, уряд обрав модель відокремлення, що передбачає збереження оператора газотранспортної системи у державній власності без права приватизації (так звана модель ISO, на якій наполягав НАК "Нафтогаз України" на противагу моделі OU, на якій наполягав уряд Володимира Гройсмана).

Крім того, урядове розпорядження передбачає передачу оператора ГТС у підпорядкування Міністерству фінансів.

Читайте також: Уряд оновив план анбандлінгу Нафтогазу

Як повідомлялося, вчора уряд оновив план анбандлінгу Нафтогазу: визначив строки та відповідальних осіб. За словами міністра енергетики та захисту довкілля Олексія Оржеля, модель розділення Нафтогазу є "компромісним варіантом".

Раніше Оржель заявляв, що анбандлінг Нафтогазу буде дуже близьким до моделі OU. Новий уряд узгоджував модель розділення із самим НАКом, а також дискутував з цього питання з європейськими партнерами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-