Рада ухвалила законопроєкт щодо охорони прав на компонування мікросхем

Рада ухвалила законопроєкт щодо охорони прав на компонування мікросхем

Укрінформ
Верховна Рада України ухвалила в другому читанні законопроєкт №1062, який вносить зміни до деяких законодавчих актів України щодо охорони прав на компонування напівпровідникових виробів.
За проєкт закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення охорони прав на компонування напівпровідникових виробів” в другому читанні проголосували 236 народних депутатів України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Законопроєкт №1062 є недискримінаційним. Він спрощує умови отримання захисту захисту права власності на компонування мікросхем абсолютно для всіх: для великих компаній і для маленьких винахідників, для українських виробників і для іноземних інвесторів”, - наголосила заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку Роксолана Підласа, презентуючи законопроєкт у Верховній Раді.

За її словами, цим законопроєктом також імплементуються в українське законодавство положення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Читайте також: Разумков відкрив ранкову Раду, у залі — 396 депутатів

Відповідно до пояснювальної записки, законопроєкт №1062 пропонує: надати нове визначення термінів «компонування напівпровідникового виробу», «напівпровідниковий виріб» тощо; уточнити умови надання правової охорони та умови охороноздатності компонування напівпровідникового виробу; переглянути вимоги до заявки на реєстрацію; удосконалити порядок проведення експертизи заявок; уточнити перелік прав та обов’язків, що випливають із державної реєстрації компонування напівпровідникового виробу тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-