Фонд гарантування завершив виплати вкладникам банку Старокиївський

Фонд гарантування завершив виплати вкладникам банку Старокиївський

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб 17 вересня 2019 року завершив виплати гарантованих сум відшкодування коштів вкладникам ПАТ "Старокиївський Банк".

Про це повідомляє пресслужба ФГВФО.

"17 вересня 2019 року уповноваженою особою Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд гарантування) на ліквідацію ПАТ «Старокиївський Банк» було подано документи державному реєстратору юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань для державної реєстрації припинення банку як юридичної особи в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (далі – ЄДР). У зв’язку з цим Фонд гарантування повідомляє про завершення виплати гарантованих сум відшкодування коштів вкладникам ПАТ «Старокиївський Банк», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Фонд гарантування минулого тижня продав активи банків на 242 мільйони

Як відомо, Національний банк України 11 вересня 2014 року прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та початок процедури ліквідації «Старокиївського банку». За інформацією Нацбанку, у ході перевірки банку було виявлено порушення законодавства і викривлення у звітності. У зв'язку з порушеннями НБУ у травні 2014 року визнав банк Старокиївський проблемним і встановив термін для їх усунення. Однак, власники банку не вживали заходів з фінансової підтримки банку, а навпаки, намагалися виводити кошти із банку і допускали нові порушення, тому Нацбанк вирішив зарахувати банк до категорії неплатоспроможних, а згодом - ліквідувати його.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-