Енергоатом розвиває міжнародну співпрацю для підвищення безпеки АЕС

Енергоатом розвиває міжнародну співпрацю для підвищення безпеки АЕС

Укрінформ
Президент НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашковський та голова Всесвітньої асоціації організацій, які експлуатують АЕС (ВАО АЕС, WANO) Том Мітчел обговорили перспективи співпраці у напрямку підвищення рівня безпеки та надійності роботи атомних станцій.

Про це повідомляє пресслужба Енергоатома.

"Президент НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашковський зустрівся з головою Всесвітньої асоціації організацій, які експлуатують АЕС (ВАО АЕС, WANO) Томом Мітчелом. Зустріч відбулась 17 вересня у рамках участі делегації Енергоатома у 63-й Генеральній Конференції Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), яка проходить 16-19 вересня у Відні", - йдеться у повідомленні.

У ході зустрічі було обговорено виконання заходів у рамках співпраці між Енергоатомом і Асоціацією, а також підготовку до Генеральної асамблеї ВАО АЕС, яка відбудеться у жовтні цього року та буде присвячена 30-річчю створення Асоціації.

Мітчел подякував Недашковському за багаторічну плідну співпрацю, спрямовану на підвищення безпеки експлуатації не лише атомних електростанцій України, а й АЕС в усьому світі.

Як очільник Комісії ВАО АЕС з питань Фукусіми, яка аналізувала причини аварії, розробляла рекомендації з підвищення безпеки АЕС та стежила за впровадженням глобальних покращень у сфері безпеки та надійності роботи атомних електростанцій світу, Мітчел відзначив особистий внесок очільника Енергоатома, який входив до складу Комісії.

Читайте також: Президент Енергоатому зустрівся з представниками ядерно-енергетичної галузі США

Він також високо оцінив роботу українських фахівців-атомників, які у складі міжнародних команд беруть участь у партнерських перевірках атомних електростанцій країн - членів ВАО АЕС.

Як повідомлялось, Всесвітня асоціація організацій, що експлуатують атомні електростанції об'єднує всіх операторів АЕС світу. Вона сприяє обміну досвідом експлуатації АЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-