Єврокомісія офіційно анонсувала тристоронні газові переговори у Брюсселі

Єврокомісія офіційно анонсувала тристоронні газові переговори у Брюсселі

Укрінформ
Єврокомісія у середу, 18 вересня, офіційно анонсувала тристоронні переговори щодо транзиту російського газу на європейський ринок територією України, які відбудуться у четвер у Брюсселі.

Відповідне повідомлення оприлюднено на сайті Європейської Комісії.

"Завтра, 19 вересня, у Брюсселі відбудеться третій раунд тристоронніх переговорів на політичному рівні з Росією і Україною з приводу довгострокового транзиту газу через Україну у період після 2019 року. Перед зустріччю віцепрезидент Єврокомісії з питань Енергетичного Союзу Марош Шефчович проведе двосторонні переговори як з делегацією України на чолі з міністром енергетики Олексієм Оржелем, та з делегацією Росії під керівництвом міністра енергетики Олександра Новака. На зустрічі будуть також присутніми керівники компаній Нафтогаз і Газпром", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Рішення Суду ЄС щодо газопроводу ОPAL не пов'язане з “газовими” переговорами – Шефчович

Як повідомляє Єврокомісія, переговори будуть зосереджені навколо того, яким чином відобразити правила ЄС у сфері енергетики у майбутній рамковій угоді, а також стосуватимуться досягнення прийнятної тривалості такого майбутнього контракту, визначення обсягів газу з дотриманням гнучкості, а також тарифів на його транспортування.

"Переконаний, що прогрес (на переговорах) надасть потужний позитивний сигнал ринку та споживачам напередодні зимового періоду", - заявив Шефчович.

Як повідомлялося, попередні раунди тристоронніх переговорів щодо транзиту газу відбулися 17 липня 2018 року та 21 січня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-