На торги виставили кредити Дельта Банку

На торги виставили кредити Дельта Банку

Укрінформ
Аукціон з продажу пулу активів АТ «Дельта Банк» із забезпеченням у вигляді діючих олійножирових комбінатів в Одеській області та інфраструктури у порту м. Чорноморськ відбудеться 24 вересня 2019 року.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

"24 вересня 2019 року відбудеться аукціон за "голландською моделлю" з продажу пулу активів АТ «Дельта Банк», до якого увійшли майнові права за низкою кредитних договорів, забезпеченням за якими є працюючі потужності олійножирових комбінатів в Одеській області та інфраструктура у порту м. Чорноморськ", - йдеться в повідомленні.

Початкова ціна реалізації активів відповідає розміру заборгованості позичальників і загалом становить 5 млрд грн, з яких заборгованість за кредитними договорами ПАТ «Іллічівський олійножировий комбінат», ПАТ «Одеський олійножировий комбінат» та ТОВ «ВКФ «Олір» ЛТД», майнові права за якими заставлені АТ «Дельта Банк» Національному банку, становить 2 млрд грн. У забезпеченні за кредитами – об’єкти з переробки сільськогосподарської продукції, зокрема: 39 тис. м² промислової нерухомості (олійножировий комбінат з обладнанням) та земельна ділянка (площа 8,6 га) в м. Чорноморськ Одеської області, діючий олійножиркомбінат, загальною площею 31 тис. м², з обладнанням з виробництва маргарину, кулінарних та кондитерських жирів, соняшникової олії та майонезу, розташований в м. Одеса на земельній ділянці площею 5,34 га.

Організатором аукціону є міжнародна компанія по роботі з проблемними активами DebtХ. Кошти, отримані від продажу майнових прав за заставленими Національному банку кредитними договорами, будуть спрямовані на погашення заборгованості АТ «Дельта Банк» за наданими кредитами рефінансування.

Читайте також: НБУ та МВФ розпочали роботу над новою програмою співпраці

Як повідомлялось, у липні НБУ скасував своє рішення щодо погодження реалізації пулу активів у заставі Дельта Банку. Регулятор дійшов висновку, що аукціон з реалізації пулу активів АТ "Дельта банк" Фінансовій компанії "Скай", який був у червні, відбувся з наявністю обставин та можливих маніпуляцій зі сторони покупця, які могли вплинути на результат торгів та реалізацію майна за заниженою вартістю. 7 червня відбулись торги з реалізації зазначеного пулу, на яких ТОВ "Фінансова компанія "Скай" придбало їх за ціною 182,5 млн грн, тоді як початкова ціна лоту складала 868,8 млн грн. До даного пулу активів увійшли майнові права за низкою кредитних договорів, у заставу за якими були передані працюючі потужності олійножирових комбінатів в Одеській області та інфраструктура у порту м. Чорноморськ. За три місяці до цього аукціону, 6 березня 2019 року, цей же покупець – ТОВ "Фінансова компанія "Скай" – пропонувало у ході торгів за цей же актив суму майже вп'ятеро більшу - 906,2 млн грн. Однак тоді угода за підсумками аукціону була зірвана судовою забороною Окружного адміністративного суду м. Києва від 5 березня за позовом юридичної особи, яка взагалі не брала участі в торгах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-