Бізнес-спільнота стурбована останніми подіями навколо Гонтаревої

Бізнес-спільнота стурбована останніми подіями навколо Гонтаревої

Укрінформ
Європейська бізнес-асоціація (EBA) та Американська торговельна палата в Україні (АТП) занепокоєні останніми подіями навколо ПриватБанку та колишньої очільниці Національного банку України Валерії Гонтаревої.

Про це повідомляє пресслужба АТП на своїй сторінці у Facebook.

"Ділова спільнота, об’єднана Європейською Бізнес Асоціацією та Американською торговельною палатою в Україні, глибоко стурбована останніми подіями навколо Приватбанку та екс-очільниці Національного банку України Валерії Гонтаревої. Подібні ситуації однозначно дають як бізнесу, так і інвесторам, тривожний сигнал та ставлять під питання безпеку, справедливість та рівність усіх перед законом в Україні", - йдеться в повідомленні.

Бізнес-спільнота закликає Президента, уряд та правоохоронні органи належним чином реагувати на такі випадки, керуючись принципами справедливості, рівності та захищеності всіх громадян, незалежно від посад та політичних поглядів.

"Забезпечення макроекономічної стабільності, незалежності Національного банку та продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом для сталого економічного зростання України також мають бути непохитними пріоритетами всіх гілок влади. Американська торговельна палата в Україні та Європейська Бізнес Асоціація будуть і надалі підтримувати зусилля НБУ у реформуванні фінансового сектору України та уважно стежити за розвитком подій у цій сфері", - наголошується у повідомленні.

Читайте також: Підпал будинку Гонтаревої: посли G7 підтримали заяву Зеленського

Як повідомлялося, колишня глава Національного банку України Валерія Гонтарева заявила, що вночі 17 вересня спалили її будинок в селі Гореничі під Києвом. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею про умисне пошкодження майна.

Наприкінці серпня ексглаву НБУ в столиці Великої Британії Лондоні збив автомобіль. Через тиждень вона повідомила, що в Києві підпалили машину її невістки, яку також звуть Валерія Гонтарева.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-