Нафтогаз законтрактував у міжнародного трейдера півмільярда кубів газу

Нафтогаз законтрактував у міжнародного трейдера півмільярда кубів газу

Укрінформ
НАК «Нафтогаз України» підписав угоду з великим міжнародним трейдером на гарантовані фізичні поставки близько 450 млн куб. м газу в I кварталі 2020 року.

Про це повідомляє пресслужба Нафтогазу.

«Завдяки розвиненості європейського ринку газу та незважаючи на ризики переривання транзиту газу Росією взимку, ми вже сьогодні законтрактували необхідні нам обсяги з фізичною поставкою в I кварталі наступного року. Ми провели якісну підготовку до опалювального сезону, закачали додаткові обсяги газу до сховищ, підготували систему до роботи без транзиту, законтрактувати фізичні поставки газу, які не залежать від дій Газпрому. Це дозволяє нам бути впевненими у тому, що зимою в Україні буде тепло, щоб не робили наші північні колеги», - прокоментував директор з інтегрованого газового бізнесу Нафтогазу Андрій Фаворов.

Разом з тим, Нафтогаз розглядає ще кілька пропозицій великих європейських трейдерів щодо поставок газу після нового року і скористається ними у разі комерційної доцільності.

Читайте також: "Газовий запас" від Нафтогазу може виявитися надто дорогим - АМКУ

Як повідомлялося, обсяги газу в українських підземних сховищах газу (ПСГ) за серпень зросли на 2,4 млрд куб. м – до 18,3 млрд куб. м. НАК "Нафтогаз України" планує до нового опалювального періоду закачати до сховищ 20 млрд кубометрів газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-