Це вже не інциденти, це – терор: НБУ зробив заяву щодо атак на Гонтареву

Це вже не інциденти, це – терор: НБУ зробив заяву щодо атак на Гонтареву

Укрінформ
У Національному банку вважають неприпустимим ряд цілеспрямованих, системних атак на ексголову центробанку Валерію Гонтареву та в її особі – на усіх реформаторів.

Про це йдеться в заяві банку, повідомляє пресслужба НБУ.

"Ми, Правління Національного банку України, публічно заявляємо про неприпустимість цілеспрямованих, системних атак на ексголову центробанку Валерію Гонтареву та в її особі – на усіх реформаторів, які працювали і працюють на благо України. Це вже не низка інцидентів, це – ТЕРОР. Його мета – залякати реформаторів, минулих і теперішніх, паралізувати нашу діяльність, змусити нас мовчати", - йдеться в заяві.

Читайте також: Гончарук розцінює підпал будинку Гонтаревої як тиск і умисну шкоду іміджу України

Наголошується, що правоохоронні органи повинні невідкладно забезпечити проведення неупередженого прискореного розслідування цієї серії атак, а також правопорушень власників та акціонерів неплатоспроможних банків, інформацію про які НБУ раніше передав до правоохоронних органів.

Читайте також: Гонтарева назвала "нісенітницею" заяви, що вона сама організувала підпал будинку

Як повідомлялося, колишня глава Національного банку УкраїниВалерія Гонтарева заявила, що вночі 17 вересня спалили її будинок в селі Гореничі під Києвом. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею про умисне пошкодження майна.

Наприкінці серпня ексглаву НБУ в столиці Великої Британії Лондоні збив автомобіль. Через тиждень вона повідомила, що в Києві підпалили машину її невістки, яку також звуть Валерія Гонтарева.

Фото: Julia Berezovska/Press office NBU

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-