Укрзалізниця цьогоріч планує оновити близько 80 пасажирських вагонів

Укрзалізниця цьогоріч планує оновити близько 80 пасажирських вагонів

Укрінформ
Укрзалізниця цього року планує оновити та випустити на лінії близько 80 пасажирських вагонів, проте для масштабного ремонту необхідна державна підтримка.

Про це розповів голова правління АТ “Укрзалізниця” Євген Кравцов в інтерв’ю для “НВ. Бізнес".

“Цьогоріч ми плануємо близько 80 оновлених вагонів пустити на лінії. Але щоб зробити більш серйозний стрибок, нам необхідний діалог з державою”, - зазначив Кравцов.

Він додав, що Міністерство інфраструктури України та Укрзалізниця розроблять фінансову модель, яка дозволить вирішити питання застарілого парку пасажирських вагонів.

Очільник Укрзалізниці розповів, що минулого року на ремонт пасажирських вагонів було витрачено більше 1 млрд грн, а загальні інвестиції в пасажирський напрям склали 2,5 млрд грн. Цю суму вдалось залучити завдяки підвищенню прибутковості вантажних перевезень.

За словами Кравцова, у 2018 році підняття тарифів на пасажирські перевезення дозволило залучити додаткові 700 мільйонів гривень.

“Цього недостатньо на капітальний ремонт навіть сотні вагонів. А із загального парку в 3000 вагонів потрібно оновити близько півтори тисячі”, - пояснив він.

Читайте також: Укрзалізниця запровадить інтерактивний графік для перевезення зернових

Як повідомляв Укрінформ, у 2018 році Укрзалізниця 2 рази підвищувала тарифи на пасажирські перевезення. Загалом минулого року вони зросли на 25%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-