Україна має залишатися країною-транзитером і з Nord Stream 2 – уряд ФРН

Україна має залишатися країною-транзитером і з Nord Stream 2 – уряд ФРН

Укрінформ
Офіційний Берлін, як і раніше, наполягає на тому, що Україна має залишатися державою-транзитером російського газу до Європи і у разі початку функціонування Nord Stream 2.

Про це у вівторок заявили в уряді ФРН.

«Що стосується політичного виміру проекту Nord Stream 2, то для федерального уряду є головним те, що Україна повинна залишатися країною транзиту газу і з «Північним потоком-2», - заявив представник німецької влади.

За його словами, канцлер неодноразово вказувала, що продовження транзиту газу через Україну після 2019 року в інтересах Німеччини та інших країн-членів ЄС. «Ця позиція залишається незмінною», - підкреслюють в уряді.

Читайте також: Берлін не коментує продовження газового транзиту через Україну без нового договору

Наголошується, що розробка договору про транзит газу між Росією та Україною, а також будь-які інші альтернативи є предметом триваючих тристоронніх переговорів між Європейською Комісією, Росією та Україною. Федеральний уряд тісно спілкується з її учасниками, запевняють в Берліні.

Як повідомляв Укрінформ, Європейська Комісія підтвердила, що тристоронні переговори між ЄК, Україною і РФ щодо транзиту російського газу європейським споживачам територією України відбудуться у четвер, 19 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-