АМПУ вийшла на рекордний показник днопоглиблення у серпні

АМПУ вийшла на рекордний показник днопоглиблення у серпні

Укрінформ
Адміністрація морських портів України у серпні 2019 року вперше за шість років свого існування сягнула місячного обсягу днопоглиблення у понад 1 млн м куб. ґрунту.

Роботи з відновлення паспортних глибин протягом місяця тривали на семи об’єктах: у чотирьох портах, на одному морському каналі та на двох водосховищах, повідомляє пресслужба АМПУ.

«Рекордний показник днопоглиблення у 1,017 млн м куб. ґрунту протягом одного місяця – це результат злагодженої роботи власного флоту АМПУ та спеціалізованих суден підрядних організацій, які Адміністрації морських портів України вдалося залучити на відкритих тендерах до відновлення паспортних глибин у портах – основної функції нашого підприємства відповідно до «Закону про морські порти», — коментує результати роботи керівник ДП «АМПУ» Райвіс Вецкаганс.

Серед семи об’єктів, де проводилися роботи з днопоглиблення в серпні 2019 року, — порти Маріуполь, Бердянськ, Херсон та Миколаїв, а також Херсонський морський канал, Каменське та Кременчуцьке водосховища. У Херсонському морському порту саме в серпні фінішував проект з відновлення паспортних глибин.

Читайте також: АМКУ не знайшов порушень конкурентного законодавства Адмінстрацією морпортів

Найбільший внесок у рекордні показники серпня – понад 600 тис м куб. – зробили спеціалізовані судна АМПУ та підрядника, що виконували експлуатаційне днопоглиблення в Маріупольському морському порту.

«Українські порти на Азовському морі були та залишаються пріоритетом як для АМПУ, так і для держави. Ми робимо все можливе, щоб порти Бердянськ і Маріуполь залишалися конкурентоспроможними та могли забезпечувати імпорт та експорт товарів з південного сходу України. Зараз у цих портах АМПУ реалізує масштабні днопоглиблювальні проекти, а в Маріуполі завершує реконструкцію причалу для роботи нового зернового терміналу – найбільшого в цьому регіоні. Загалом протягом двох років Адміністрація морських портів України інвестує у розвиток азовських портів майже 1 млрд грн»,— додав Райвіс Вецкаганс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-