На освіту наступного року планують виділити 136 мільярдів — проєкт бюджету

На освіту наступного року планують виділити 136 мільярдів — проєкт бюджету

Укрінформ
Кабінет міністрів заклав в проєкт Державного бюджету на 2020 рік видатки на освіту в розмірі 136,4 млрд грн.

Про це йдеться у пояснювальній записці до проєкту закону "Про Державний бюджет України на 2020 рік", яка оприлюднена на сайті Верховної Ради.

“У проєкті Державного бюджету України на 2020 рік видатки на освіту враховані в обсязі 136,4 млрд гривень”, - йдеться у документі.

Також в проєкті бюджету враховано освітню субвенцію на виплату заробітної плати педагогічним працівникам закладів освіти на 2020 рік в обсязі 77,5 млрд гривень.

Як і у 2019 році, у наступному бюджетному періоді кошти освітньої субвенції спрямовуватимуться виключно на оплату праці з нарахуваннями педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої освіти державної та комунальної власності в частині забезпечення видатків на здобуття повної загальної середньої освіти, інклюзивно-ресурсних центрів.

Також на наступний рік уряд передбачив 1,4 млрд грн для придбання обладнання для перших класів, підвищення кваліфікації педагогічних працівників.

Обсяг державної підтримки осіб з особливими освітніми потребами уряд встановив на рівні 504,5 млн гривень.

Читайте також: У держбюджеті на 2020 рік передбачено понад 4 млрд грн на розвиток спорту

Окрім цього в проєкті бюджету передбачені 100 млн грн на створення у 2020 році 50 сучасних навчально-практичних центрів з підготовки робітників.

Для забезпечення якості вищої освіти на 2020 рік враховані видатки на функціонування Національного агентства кваліфікацій, запровадження єдиного державного кваліфікаційного іспиту з окремих спеціальностей із використанням організаційно-технологічних процесів здійснення зовнішнього незалежного оцінювання.

Вперше у проєкті Державного бюджету України на 2020 рік передбачено видатки на розвиток закладів вищої освіти в обсязі 250,0 млн гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-