Рентна плата за видобуток вуглеводнів не зміниться - проєкт бюджету

Рентна плата за видобуток вуглеводнів не зміниться - проєкт бюджету

Укрінформ
Розміри рентної плати за користування надрами для видобування газу, нафти та газового конденсату наступного року не зміняться.

Про це йдеться у пояснювальній записці до проєкту держбюджету на 2020 рік.

Як і раніше, рентна плата диференціюється залежно від глибини залягання покладів (до 5000 м та більше 5000 м), а для газових свердловин - також залежно від їх віку.

Таким чином, рентна плата за користування надрами для видобування природного газу зі свердловин, пробурених раніше 1 січня 2018 року, становитиме:

при глибині залягання покладів до 5000 метрів - 29% вартості товарної продукції;

при глибині залягання покладів понад 5000 метрів - 14%;

з покладів на ділянках надр (родовищах) в межах континентального шельфу та/або виключної (морської) економічної зони України - 11%;

за природний газ, видобутий під час виконання договорів про спільну діяльність - 70%.

Газ, видобутий з нових свердловин (пробурених після 1 січня 2018 року) оподатковуватиметься на рівні 12% при глибині залягання покладів до 5000 метрів та на рівні 6% - при глибині залягання покладів понад 5000 метрів.

Читайте також: Укргазвидобування придбало спецдозвіл на користування надрами за 27 мільйонів

Рентна плата за користування надрами для видобування нафти становитиме 31% та 16%, а рентна плата за користування надрами для видобування газового конденсату - 31% та 16%.

Загалом проєкт бюджету на 2020 рік передбачає надходження від рентної плати за видобуток вуглеводнів на рівні близько 48,7 млрд грн: 5,97 млрд грн надійдуть за видобуток нафти, 2,7 млрд грн - за видобуток газового конденсату, 40,05 млрд грн - видобуток природного газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-