У проєкті держбюджету-2020 передбачили понад 64 мільйони на компенсацію іпотеки

У проєкті держбюджету-2020 передбачили понад 64 мільйони на компенсацію іпотеки

Укрінформ
Кабінет міністрів України у проєкті Державного бюджету України на 2020 рік передбачив 64,3 млн гривень на часткову компенсацію відсоткової ставки по кредитах комерційних банків, виданих у минулі роки на будівництво (реконструкцію) та придбання житла.

Про це йдеться в пояснювальній записці до документа.

“З метою зменшення фінансового навантаження на громадян, які отримали у минулих роках іпотечні житлові кредити в комерційних банках за державної підтримки, у проєкті державного бюджету враховано кошти у сумі 64,3 млн гривень. Зазначені кошти будуть спрямовані на часткову компенсацію відсоткової ставки майже по 4 тисячах кредитів комерційних банків, отриманих громадянами на будівництво (реконструкцію) та придбання житла, у тому числі молодими сім'ями та одинокими молодими громадянами”, - йдеться в законопроєкті.

Також документом передбачається сума у 100 млн грн на державну підтримку будівництва (придбання) доступного житла , які дозволять ввести в експлуатацію майже 15,6 тис. квадратних метрів житла та забезпечити власним житлом 256 сімей учасників АТО, внутрішньо переміщених осіб, а також інших громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

Читайте також: Уряд просить Раду ратифікувати два проєкти щодо уникнення подвійного оподаткування

Ще 28 млн грн закладено на надання пільгових довготермінових кредитів молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) та придбання житла. Це дозволить забезпечити громадян власним житлом загальною площею близько 2 тис. квадратних метрів.

Як повідомляв Укрінформ, 15 вересня Кабінет міністрів подав до Верховної Ради проєкт державного бюджету на 2020 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-