За підсумками 2019 року зростання ВВП очікується на рівні 3,0% - Мінекономіки

За підсумками 2019 року зростання ВВП очікується на рівні 3,0% - Мінекономіки

Укрінформ
В Україні зростання реального валового внутрішнього продукту (ВВП) за підсумками 2019 року очікується на рівні 3,0%, а інфляція має уповільнитись до 7,4%.

Про це йдеться в пояснювальній записці до проєкту Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік", оприлюдненій на порталі Верховної Ради.

"Відповідно до оцінок Мінекономіки (зроблених у серпні 2019 року), зростання реального ВВП за підсумками року очікується на рівні 3,0%, що відповідає прогнозу врахованому при розрахунках бюджету. Ключовими драйверами виступатимуть внутрішній споживчий та інвестиційний попит", - сказано у пояснювальній записці.

Зазначається, що продовження виваженої податково-бюджетної політики в поєднанні із жорсткою монетарною політикою забезпечать відносну цінову та курсову стабільність в країні. Як наслідок, очікується уповільнення споживчої інфляції до 7,4 % (грудень до грудня попереднього року) за підсумками 2019 року, що відповідає врахованому при розрахунках бюджету показнику.

Разом з тим, зростання цін виробників за підсумками 2019 року очікується дещо нижчим, ніж прогнозувалось при проведенні розрахунків бюджету, йдеться в документі.

Читайте також: Міністр окреслив напрями спрямування коштів Дорожнього фонду на 2020 рік

Як повідомляв Укрінформ, реальний ВВП України у першому кварталі 2019 року порівняно з відповідним кварталом 2018 року зріс на 2,5%. Зростання реального ВВП у другому кварталі 2019 року на 4,6% порівняно з відповідним кварталом торік відбулося завдяки збереженню інвестиційної активності, що стимулювало розвиток будівництва, а також збільшенню виробництва у сільському господарстві та металургійному комплексі.

Відповідно до щоквартального Інфляційного звіту НБУ за липень 2019 року, інфляція на кінець цього року має знизитися до 6,3%, а на початку 2020 року - досягти цільового діапазону (5% ± 1 відсотковий пункт).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-