Міністр окреслив напрями спрямування коштів Дорожнього фонду на 2020 рік

Міністр окреслив напрями спрямування коштів Дорожнього фонду на 2020 рік

Укрінформ
Проєкт Державного бюджету на 2020 рік передбачає виділення 69,7 млрд грн на Дорожній фонд, з яких 38 млрд грн піде на розвиток мережі та утримання автомобільних доріг державного значення та 22,2 млрд грн буде спрямовано на будівництво та ремонт доріг місцевого значення.

Про це міністр інфраструктури України Владислав Криклій написав на своїй сторінці у Facebook.

"Вчора проєкт Державного бюджету на 2020 рік був затверджений урядом. Він передбачає рекордний обсяг фінансування дорожньої галузі: 74,4 млрд гривень буде спрямовано на відновлення українських доріг. Дорожній фонд у 2020 році становитиме 69,7 млрд гривень. Напрями спрямування коштів Дорожнього фонду: розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення – 38,0 млрд грн. На будівництво, реконструкцію, ремонт і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах (субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам) – 22,2 млрд грн. На заходи із забезпечення безпеки дорожнього руху відповідно до державних програм – 3,2 млрд грн та виконання боргових зобов’язань за запозиченнями, залученими державою під державні гарантії на розвиток мережі автомобільних доріг загального користування – 6,3 млрд грн", - написав міністр.

Читайте також: Для портів "Ольвія" та "Херсон" шукають інвесторів

Він зазначив, що платники податків, які фінансують дороги з власної кишені, хочуть, щоб дороги ремонтувались не ділянками по 40 метрів або через пости у Фейсбук, а з’являлись цілі хайвеї.

"Тому у найближчих планах навести лад в Укравтодорі, і провести роботу з областями, які в цьому році також мають значні можливості – 22 млрд гривень будуть витрачатись на місцеві і комунальні дороги, а не лежати на банківських рахунках, від цього дороги не з’являться", - підкреслив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-