Єврокомісія підтвердила дату і місце тристоронніх газових переговорів

Єврокомісія підтвердила дату і місце тристоронніх газових переговорів

Укрінформ
Європейська Комісія підтвердила, що тристоронні переговори між ЄК, Україною і РФ щодо транзиту російського газу європейським споживачам територією України відбудуться у четвер, 19 вересня.

Про це на брифінгу у Брюсселі, відповідаючи на запитання журналістів, заявила речниця Єврокомісії Анна-Кайса Ітконен, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Як ви знаєте, поточний контракт на транзит газу добігає кінця наприкінці цього року, тож 19 вересня, в четвер у Брюсселі відбудуться тристоронні переговори під головуванням віцепрезидента Єврокомісії (Мароша Шефчовича — ред.) за участю України і Росії. По обіді відбудеться зустріч з пресою, тож нам варто дочекатися поновлення переговорів (щоб отримати подальшу інформацію — ред.)", - зауважила речник Єврокомісії.

Вона не стала коментувати спекуляції в російських ЗМІ, що Україна, яка прийняла європейські правила газового ринку, нібито, буде зобов’язана продовжувати транзит російського газу до Європи навіть без чинної угоди з Газпромом.

Читайте також: Рішення Суду ЄС щодо газопроводу ОPAL не пов'язане з “газовими” переговорами – Шефчович

"Треба дочекатися результатів переговорів. Йдеться про транзит, про анбандлінг (розукрупнення), про взаємопоєднання мереж, про ціноутворення, – учасники мають намір обговорити всі ці питання", - сказала речниця Єврокомісії.

Як повідомляв Укрінформ, 14 вересня заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства торговий представник України Тарас Качка в кулуарах зустрічі YES заявив, що нова владна команда готова до наступного раунду тристоронніх газових перемовин між Україною, Росією та ЄС щодо транзиту російського газу територією України, і дотримуватиметься раніше заявленої української позиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-