Трамп дозволив відкрити стратегічні запаси нафти США

Трамп дозволив відкрити стратегічні запаси нафти США

Укрінформ
Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп розпорядився відкрити стратегічні запаси нафти через напад на НПЗ в Саудівській Аравії.

Про це Трамп написав у своєму Twitter.

"Я санкціонував випуск нафти зі стратегічного нафтового резерву, в разі необхідності, в обсязі, який буде визначений, достатній для забезпечення хорошого постачання ринків", - заявив Трамп.

Читайте також: Через атаку на НПЗ у Саудівській Аравії ціни на нафту різко зростають

Трамп також запевнив, що США відомо, хто стояв за атакою і додав, що Вашингтон готовий діяти, однак чекає результатів розслідування від уряду Саудівської Аравії.

"Нафтовий сектор Саудівської Аравії був атакований. Є підстави вважати, що ми знаємо, хто в цьому винен, ми перебуваємо в повній боєготовності, і все буде залежати від підтвердження, але ми чекаємо, що скаже королівство про те, хто, на їхню думку, стояв за нападом і як нам слід діяти далі", - підкреслив Трамп.

Читайте також: Штати заявили про готовність використовувати стратегічні нафтові резерви

Раніше держсекретар США Майк Помпео заявив, що відповідальність за напади безпілотників на нафтопереробні заводи в Саудівській Аравії несе Іран.

Читайте також: Іран заперечує звинувачення в атаці дронів на саудівські нафтові установки

Як повідомляло агентство, вранці 14 вересня на об'єктах однієї з найбільших у світі нафтових компаній Saudi Aramco в містах Абкаік і Хурайс стався вибух, після якого почалася пожежа.

Саудівська Аравія назвала причиною вибухів атаки безпілотників.

Фото: GettyImages

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-