Штати заявили про готовність використовувати стратегічні нафтові резерви

Штати заявили про готовність використовувати стратегічні нафтові резерви

Укрінформ
Сполучені Штати Америки заявили про готовність використовувати стратегічні резерви у зв'язку з атакою на нафтопереробні об'єкти Saudi Aramco.

Про це пише "Голос Америки".

Радник Білого дому Келлиэнн Конвей заявила в неділю, що після атак на нафтопереробні підприємства Саудівської Аравії міністерство енергетики США готове у разі необхідності використовувати стратегічні нафтові резерви для стабілізації пропозиції на глобальному енергетичному ринку.

Читайте також: Саудівська Аравія підтвердила скорочення видобутку нафти

Напад на нафтопереробні підприємства також став предметом розмови глави Держдепу Майка Помпео і міністра закордонних справ Великобританії Домініка Рааба.

"Тільки що провів розмову з держсекретарем Помпео з приводу неприпустимих нападів, що торкнулися безпеку Саудівській Аравії. Це була безглузда спроба підірвати регіональну безпеку і створити перебої в глобальних постачаннях нафти. Сполучене Королівство рішуче засуджує подібні дії", - йдеться у твіттері Рааба.

Читайте також: Іран заперечує звинувачення в атаці дронів на саудівські нафтові установки

Нагадаємо: 14 вересня близько 10 безпілотників атакували найбільший нафтопереробний завод, а також нафтове родовище, що належать компанії Saudi Aramco, що призвело до пожеж. В результаті Саудівська Аравія вдвічі скоротила видобуток нафти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-