На 2020 рік дорожній фонд отримає понад 70 мільярдів — Маркарова

На 2020 рік дорожній фонд отримає понад 70 мільярдів — Маркарова

Укрінформ
Обсяг фінансування дорожнього фонду на наступний рік становитиме 69,7 млрд гривень.

Про це під час брифінгу сказала міністр фінансів Оксана Маркарова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дорожній фонд у наступному році зростає. 100% акцизів буде перенаправлено в дорожній фонд. Відповідно до нашого макропрогнозу отриманих акцизів - це близько 70 млрд тільки на рахунок державного дорожнього фонду", - заявила Маркарова.

За її словами, обсяг фінансування українських доріг може бути збільшений наступного року за рахунок економічного зростання. Крім того, суттєві суми можуть бути додані за рахунок використання коштів міжнародних донорів.

Як уточнили у Міністерстві фінансів, на розвиток дорожньої інфраструктури передбачається спрямувати 74,4 млрд грн, у тому числі Державний дорожній фонд - 69,7 млрд грн, які планується спрямувати на розвиток мережі, а на утримання автомобільних доріг загального користування державного значення - 38 млрд грн.

Читайте також: Проєкт держбюджету розрахували за курсом $28,2 — Мінфін

На будівництво, реконструкцію, ремонт і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах виділять 22,2 млрд грн, забезпечення безпеки дорожного руху відповідно до державних програм - 3,2 млрд грн, на виконання боргових зобов'язань за запозиченнями, залученими державою під державні гарантії на розвиток мережі автомобільних доріг загального користування - 6,3 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-