Кабмін сьогодні внесе у Раду проєкт бюджету-2020

Кабмін сьогодні внесе у Раду проєкт бюджету-2020

Укрінформ
Уряд сьогодні подасть до Верховної Ради проєкт державного бюджету на 2020 рік.

Про це на брифінгу у неділю, 15 вересня, заявив Прем'єр-міністр Олексій Гончарук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні, за Конституцією, останній день, коли уряд мав схвалити проєкт закону про державний бюджет та подати його до парламенту. Ми сьогодні це зробимо", - сказав Гончарук.

За його словами, це перший проєкт бюджету, який подається до ВР, щоб депутати "могли на нього подивитися".

"Протягом двох тижнів ми маємо подати до парламенту Програму діяльності уряду - документ, який описує реформи, що були комуніковані під час виборів, а також командою Президента. Коли Програма уряду буде затверджена, вона буде врахована (у проєкті держбюджету-2020 - ред.) між першим і другим читанням", - зазначив Гончарук.

Читайте також: Гончарук пояснив, звідки у проєкті бюджету 4,4 мільярда на підтримку АПК

Він підкреслив, що наразі проєкт головного кошторису країни не враховує переважну більшість ідей, з якими виходила команда Президента на вибори.

"Нам треба дочекатися, поки парламент схвалить Програму діяльності уряду, а також необхідні закони, які мають бути нами враховані, коли ми подаватимемо другу ітерацію, більш підготовлену, - до 2 листопада", - розповів Гончарук.

За його словами, уряд врахував у проєкті бюджету ті пункти, які було можливо, зокрема заклав зменшення дефіциту держбюджету.

Читайте також: Мінімальна зарплата у проєкті бюджету-2020 закладена на рівні 4723 гривні

"На підготовку бюджету в уряду, як правило, йде більш ніж півроку, у нас на це було 2 тижні. Ми не починали з нуля, але це означає, що ми базуємося на тих цифрах, які були оцінені весною, прогнозуючи наступний рік. Показники у цьому документі будуть такими, якими вони були прогнозовані станом на весну. Ми очікуємо, що у жовтні - між першим та другим читанням - Міністерство економіки спрогнозує ситуацію на наступний рік, і ми, цілком можливо, внесемо певні корективи у бюджет, який буде подаватися", - сказав Прем'єр-міністр.

Він додав, що уряд прагне "на певному етапі" вийти на бездефіцитний бюджет, коли видатки дорівнюють доходам.

"Це наша середньострокова мета, якої ми не зможемо досягти за один чи за два роки", - наголосив Гончарук.

Як повідомлялося, Голова ВР Дмитро Разумков під час Погоджувальної ради 9 вересня заявив, що Верховна Рада на пленарному тижні 17-20 вересня планує розглянути питання щодо державного бюджету на 2020 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-