Нацкомісія планує підвищення тарифів на транспортування нафти у три етапи

Нацкомісія планує підвищення тарифів на транспортування нафти у три етапи

Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), ухвалила проєкт постанови про триетапне підвищення тарифів на транспортування нафти трубопроводами АТ "Укртранснафта".
Про це повідомляється на сайті НКРЕКП.

Зазначається, що тарифи будуть диференційовані залежно від маршруту споживання, зростання відбуватиметься протягом трьох років у три етапи під час так званого перехідного періоду. Підвищення відбуватиметься з 1 жовтня кожного року.

Перегляд тарифів зумовлений зміною порядку формування тарифів на транспортування нафти та нафтопродуктів магістральними газопроводами, необхідністю забезпечення беззбиткового транспортування, скороченням кількості маршрутів транспортування з 18 до 6, а також плановим зростанням обсягів транспортування нафти у напрямку Кременчуцького НПЗ.

Читайте також: Цьогоріч Нафтогаз сплатив до бюджету майже 80 мільярдів

Як зазначається у матеріалах засідання, розрахунковий загальний плановий обсяг транспортування нафти для споживачів України становитиме 2,228 млн тонн, що на 255,2 тис. тонн або 12,9% більше порівняно з показниками 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-