Сезон динь і кавунів завершиться раніше - експерти

Сезон динь і кавунів завершиться раніше - експерти

Укрінформ
Сезон баштанних у 2019 році завершиться на два тижні раніше, ніж у попередньому. Причина - зниження врожайності через погану погоду.

Про це повідомляється на аналітичній платформі плодоовочевого бізнесу Еast-fruit.

"У нинішньому році сезон баштанних в Україні завершиться в середньому на два тижні раніше, ніж у 2018 році. Згідно з даними щоденного моніторингу проекту, якщо минулого року сезон реалізації динь і кавунів закінчився в середині вересня, то цього року виробники вже все частіше повідомляють про завершення сезону продажів. На думку експертів, це пов'язано зі зниженням врожайності баштанних у країні через несприятливі погодні умови", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на сьогоднішній день виробники пропонують до продажу залишкові партії кавунів по 1,5-4 грн/кг (0,07-0,16 дол./кг), що в середньому удвічі дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Тим часом, останні партії динь фермери готові відвантажувати по 2,5-6 грн/кг (0,10-0,24 дол./кг) в залежності від сорту та якості, тоді як тиждень тому ціна на цю продукцію була на 15% вище, ніж сьогодні.

Читайте також: Ціни на овочі та фрукти у серпні знизилися

За інформацією учасників ринку, поточний сезон був украй невдалим як за темпами реалізації, так і в плані цін. При цьому в нинішньому році помітно збільшився відсоток продукції нестандартного, більш великого розміру, яку покупці купували неохоче. Ще одним негативним фактором сезону стала посуха, яка спостерігалася в ряді регіонів і нерідко надавала негативний вплив на якість баштанних.

Втім, експерти заявляють, що ціна на кавуни в Україні на сьогоднішній день у середньому вже на 35% нижче, ніж у цей же час минулого року. Ціни на дині в середньому знизилася на 45% в порівнянні з ціною роком раніше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-