Україна програла Росії апеляцію за суперечкою у СОТ

Україна програла Росії апеляцію за суперечкою у СОТ

Укрінформ
Апеляційний орган Світової організації торгівлі відхилив апеляцію України щодо програного Москві позову про запроваджені Україною мита на нітрат амонію походженням з РФ.

Про це повідомляється на сайті СОТ.

"Незважаючи на аргументацію України щодо повноважень українських судів та органів розслідування для обчислення демпінгових ставок відповідно до законодавства України, рішенням колегії є те, що судові рішення українського суду, виконані українськими слідчими органами, визнано недійсною підставою для встановлення мит", - сказано у аргументації рішення.

Ніяких помилок у роботі групи, що розглядала україно-російську суперечку, виявлено не було. Також зазначено, що українська сторона не надала додаткових фактів, що дозволили б піддати сумніву ухвалене раніше рішення.

Читайте також: Україна дала "зелене світло" для вступу Боснії і Герцеговини в СОТ

Як повідомлялося, Україна ввела антидемпінгові мита на нітрат амонію (аміачну селітру) із РФ в 2014 році. Вони мали діяти до липня 2020 року. У 2015 році Росія оскаржила це рішення у СОТ. У 2018 році СОТ ухвалила рішення на користь РФ, проте Україна подала апеляцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-