Податкова суперечка обійдеться Google майже у €1 мільярд

Податкова суперечка обійдеться Google майже у €1 мільярд

Укрінформ
Компанія Google заплатить майже мільярд євро у Франції через податкову суперечку, пов'язану з тим, що Google сплачував в Ірландії податки від отриманих у Франції прибутків.

Про це повідомляє DW.

"Інтернет-гігант Google заплатить 965 мільйонів євро у Франції для врегулювання податкових претензій. Французька прокуратура у четвер, 12 вересня, повідомила, що компанія погодилася виплатити штраф у розмірі 500 мільйонів євро. Google також заявив, що додатково перерахує 465 мільйонів євро в якості несплачених за попередні періоди податків", - йдеться в повідомленні.

Ці виплати, як очікується, покладуть край справі проти компанії у Франції, що триває вже чотири роки. 12 вересня угода про врегулювання цієї справи була схвалена французьким судом, і, якщо компанія не відкличе його в наступні 10 днів, вона набере чинності. Google визнала обґрунтованість претензій, але не визнала своєї провини.

"Ми, як і раніше, впевнені, що скоординована реформа міжнародної податкової системи - найкращий спосіб забезпечити чіткі рамки для компаній, що працюють у всьому світі", - йдеться у заяві Google.

Читайте також: У США почали масштабне розслідування проти Google

Розслідування щодо несплати податків з боку Google тривало у Франції з 2015 року. Влада звинувачувала компанію в тому, що значна частина податків на прибуток, отриманих від операцій у Франції, сплачувалася в Ірландії, де розташована її європейська штаб-квартира.

Компанія фіксує у звітності ірландського підрозділу основну частину своїх продажів в європейських країнах, у зв'язку з чим значна частина податків сплачується компанією саме в Ірландії. Це можливо через наявність прогалин в міжнародному податковому законодавстві, і Франція стверджує, що втрачає в результаті цього мільярди євро бюджетних доходів.

У червні Франція запровадила власний податок розміром три відсотки для великих компаній, які працюють у сфері інтернету та технологій, серед яких Facebook, Amazon та Google. Це нововведення викликало незадоволення Білого дому, який заявив, що у відповідь можуть бути підвищені тарифи на французькі товари. Того ж місяця міністри фінансів та керівники центральних банків країн Великої двадцятки (G20) домовилися реформувати міжнародні податкові правила для великих технологічних компаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-