Для портів

Для портів "Ольвія" та "Херсон" шукають інвесторів

Укрінформ
Міністерство інфраструктури оголошує про початок конкурсів з концесії морських портів "Ольвія" та "Херсон".

Про це заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій, повідомляє Урядовий портал.

“Міністерство інфраструктури оголошує про початок проведення конкурентних та прозорих концесійних конкурсів морських портів "Ольвія" та "Херсон"”, - сказав Криклій.

Міністр підкреслив, що пілотні проєкти з концесії морських портів "Ольвія" та "Херсон" мають на меті продемонструвати ринку прагнення до партнерства з приватним сектором відповідно до найкращих міжнародних стандартів.

«Це є спільною позицією уряду та Президента, який дав чітке доручення щодо проведення пілотних концесійних конкурсів до 1 січня 2020 року», - наголосив Криклій.

Мінінфраструктури закликає усіх приватних інвесторів взяти участь у цих конкурсах. Презентація проєктів запланована на 1 жовтня 2019 року у місті Одеса.

Зазначені проєкти, йдеться у повідомленні, були підготовлені спільними зусиллями команди Мінінфраструктури, Європейського банку реконструкції та розвитку, Міжнародної фінансової корпорації (IFC), проєктного офісу SPILNO та консорціуму міжнародних консультантів відповідно до кращих міжнародних практик.

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук привітав команду Міністерства інфраструктури із початком перших конкурсів на концесію щодо морських портів та зауважив, що уряд налаштований посилювати практику державно-приватного партнерства в інфраструктурі. 

Він додав, що уряд серйозно налаштований посилювати практику державно-приватного партнерства в інфраструктурі.

"В подальшому цю практику будемо поширювати на інші великі інфраструктурні об'єкти — дороги, лікарні, мости.Тож чекаємо на тісну співпрацю з великими українськими та міжнародними компаніями", - додав Гончарук.

Читайте також: Миколаївські депутати просять владу передати порт "Ольвія" тергромаді міста

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів України 14 серпня 2019 року схвалив рішення про затвердження умов і початок концесії Херсонського морського порту та Спеціалізованого морського порту «Ольвія». Свою готовність брати участь у конкурсі, за словами тодішнього міністра інфраструктури Володимира Омеляна, підтвердили понад двадцять іноземних і українських компаній.

Міністерство інфраструктури України та IFC 14 листопада 2017 року підписали Меморандум про взаєморозуміння з метою розвитку державно-приватного партнерства (ДПП) у портовій галузі. Зокрема, IFC пообіцяла допомогти зі структуруванням проєктів ДПП у двох українських портах — ДП «Стивідорна компанія «Ольвія» і ДП «Херсонський морський торговельний порт». Раніше, у червні 2017 року, Мінінфраструктури затвердило плани підготовки і реалізації пілотних проєктів з передачі в концесію державного майна ДП «Стивідорна компанія «Ольвія», ДП «Херсонський морський торговельний порт». 5 вересня 2018 року в Україні завершилася робота над підготовкою технічно-економічних обґрунтувань передачі в концесію українських портів "Ольвія" та “Херсон".

Фото: inventure.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-