Обсяги закачування газу у сховища зросли на 33% - Укртрансгаз

Обсяги закачування газу у сховища зросли на 33% - Укртрансгаз

Укрінформ
За вісім місяців 2019 року до підземних сховищ закачано 9,6 млрд кубометрів газу, що на 33% більше, ніж за аналогічний період торік.

Про це повідомляє пресслужба АТ "Укртрансгаз" із посиланням на дані філії «Оператор ГТС України».

"У січні-серпні 2019 року до ПСГ (підземних сховищ газу - ред.) було закачано 9,6 млрд куб. м газу, що більше на 33%, ніж протягом такого самого періоду 2018 року, а відбір з підземних сховищ склав 5,1 млрд куб. м газу, що менше на 29%", - йдеться у повідомленні.

Станом на 1 вересня 2019 року в ПСГ України було накопичено 18,3 млрд кубометрів блакитного палива. Це більше на 25%, ніж рік тому.

У компанії нагадали, що четвертий рік поспіль Україна не імпортує газу для своїх потреб із Росії. За цей період обсяги газу надходили виключно з країн ЄС.

Загалом, звітує Укртрансгаз, за вісім місяців 2019 року в Україну імпортовано 9,6 млрд кубометрів блакитного палива, що на 40% перевищує аналогічний минулорічний обсяг.

Читайте також: В Укртрансгазі оцінили готовність ГТС до опалювального сезону

При цьому надходження природного газу в ГТС від газовидобувних підприємств України за січень-серпень зросли порівняно з аналогічним показником 2018 року на 1% – до 13,9 млрд кубометрів.

Як повідомляв Укрінформ, Україна підготувалася до зими і накопичила понад 19 млрд кубометрів газу для уникнення ризиків у переговорах з Росією. Про це сказав Прем'єр-міністр Олексій Гончарук за результатами засідання уряду 11 вересня.

Фото: utg.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-