Рада підтримала законопроєкт, який може “вилікувати” дороги

Рада підтримала законопроєкт, який може “вилікувати” дороги

Укрінформ
Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроєкт щодо запровадження середньострокового планування розвитку і утримання автомобільних доріг загального користування.

За законопроєкт №1041 про внесення змін до Закону України "Про джерела фінансування дорожнього господарства України" (щодо запровадження середньострокового планування розвитку і утримання автомобільних доріг загального користування) проголосували 337 депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суть законопроєкту полягає в наступному: дозволити обласним державним адміністраціям як власникам та балансоутримувачам доріг місцевого значення спрямовувати субвенцію Державного бюджету України місцевим бюджетам. Зараз місцеві органи влади не можуть використовувати кошти дорожнього фонду. Ухвалення законопроєкту дозволить здійснювати середньострокове бюджетне планування будівництва, реконструкції та ремонту автомобільних доріг загального користування державного та місцевого значення, сприятиме конкуренції на ринку, що призведе до вищої якості доріг та збільшення обсягів виконуваних робіт", - пояснив народний депутат Олександр Кубраков.

Читайте також: Рада відтермінувала штрафи для "євробляхерів" ще на три місяці

Також, відповідно до пояснювальної записки, цим законопроєктом передбачається, що державна цільова економічна програма розвитку автомобільних доріг загального користування, на яких заплановано проведення різного роду робіт, затверджується Кабінетом міністрів. Законопроєктом визначено, що перелік об’єктів будівництва, реконструкції, ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення із зазначенням обсягів бюджетних коштів затверджується центральним органом виконавчої влади, що формує державну політику у сфері дорожнього господарства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-